Mors dag

Den sista söndagen i maj varje år så stannar Sverige upp en aning och vi ägnar dagen åt att fira alla mödrar, det är mors dag. 2014 är det på året precis 100 år sedan mors dag blev en officiell högtid i USA. Som så många dagar togs initiativ till denna dag i just USA. Efter 1914 då dagen firades för först gången officiellt i USA så valde allt fler länder att ta efter och det dröjde 5 år innan dagen började firas i Sverige. År 1919 blev alltså starkskottet för mors dag firande här i Sverige och sedan dess har dagen växt sig starkt som en dag då våra mödrar firas.

Hur du väljer att fira mors dag är såklart väldigt individuellt men det många av oss har gemensamt är att vi väljer att fira dagen på något sätt. För tips på hur du firas mors dag kolla in sajten med samma namn, presentguiden.net/mors-dag-presenter/. Där finner du mängder med tips på hur du kan fira dagen så att det blir en dag att minnas tillbaks på med glädje.

Vill du köpa en morsdagspresent till mamma? På senare år har det blivit allt populärare att ge bort en present på mors dag och den absolut vanligaste är en blombukett. Blommor ger så mycket med positiv energi, tänk själv efter vilken känsla du hade senast du fick blommor. Glöm inte bort mor den sista söndagen i maj, om än det bara gäller ett telefonsamtal.