Namnsdagspresent

Handen på hjärtat, varför ger vi presenter? Man kan alltid hävda att det är för att glädja andra, och för att vår kultur ser ut på så vis att vi firar människor som fyller år, som tar studenten, eller gör något annat som vi tycker är fint och viktigt. Men sanningen är förstås den att vi ger gåvor för att själva må bra och för att uppleva att vi är bra människor.

Det är kanske också därför som vi får så dåligt samvete då vi glömmer bort en födelsedag eller inte riktigt vet hur vi ska fira ett plus-barn (som gärna hade uppskattat en liten leksak), en släkting eller en vän som är någonstans mellan bekant och riktigt god kamrat.

Lösningen på alla dessa problem är en namnsdagspresent, för det här är en gåva som ingen riktigt förväntar sig och därför så får den en sådan genomslagskraft. Trots att namnsdagen inte kommer i närheten av födelsedagens vikt så talar vi här om en present som kommer att minnas bra mycket längre än födelsedagspresenten

En namnsdagspresent löser allt

Du är sedan länge förlåten för att du glömde bort att gratulera, men det där med att din Mamma, din partner, eller kanske en mycket god vän uppenbarligen inte var så viktig för dig är fortfarande något som sitter som en liten kil er emellan. Med en namnsdagspresent så löser du snabbt upp den här knuten. Allt du behöver göra är att ta en titt på kalendern och när fina Kalle, snälla Marie eller goa Kurt har sin namnsdag.

Beställ en passande present på nätet och se till att ha den redo till rätt datum. Om du inte själv kan överlämna presenten så kan du alltid skicka den. Det här kommer att göra susen, och ditt budskap är i egentlig mening att du faktiskt bryr dig om, tycker om, och tänker så pass mycket på personen att du har tagit reda på när han eller hon har sin namnsdag.

Vad ska man ge?

En annan sak som är så genialt med namnsdagspresenterna är att de inte alls måste vara dyra. Här finns inga förväntningar, skicka en ros och du är årets hjälte. Här är det verkligen tanken som räknas så det spelar inte så stor roll vad du köper. Nu kan det förstås vara klokt att investera i något vettigt som är prisvärt och då är det alltid en god idé att söka online. Bestäm dig för din budget, 20, 30, 50 eller 1000 kronor, och sök sedan efter en namnsdagspresent i denna prisklass. Vill man ge bort ett minne för livet så kan man ge bort en upplevelsepresent, en sådan går att boka från 100 kr och uppåt.

Det här är något som tar några minuter av din tid, och om du ser till att skicka gåvan direkt till namnsdagsbarnet så behöver du inte tänka mer på detta. Du blir påmind då du plötsligt får ett samtal där du får veta att din eftertänksamhet kom som en total överraskning, att allt är förlåtet, och att du är en fantastisk person som förtjänar allt. Definitivt värt det, eller hur?